CSIS

Den største økonomiske cybertrussel mod finansafdelinger

18/03/2021 09:02:06

 

Ny årlig rapport fra Amerikanske Crime Complaint Center (IC3) afslører enorme økonomiske tab på BEC- og EAC svindel i 2020.

En dugfrisk rapport vedrørende digital svindel, som er publiceret af IC3, placerer Buisness Email Compromise (BEC) og Email Account Compromise (EAC) på en ubestridt førsteplads i cyber kriminalitet der forårsager de største tab for virksomheder, myndigheder og organisationer.

Tallene stammer fra USA, og er baseret på mere end 791,790 indrapporteringer, og et samlet tab på over 4.1 milliarder dollars.

BEC står alene for et samlet tab på 1,8 milliarder dollars fordelt ud over 791,790 indrapporteringer til IC3. Det repræsenterer en stigning på 69 procent sammenlignet med 2019, hvor den også rangerede som den største kriminelle motor og trussel mod private virksomheder, offentlige myndigheder og organisationer.

Kilde: IC3

CSIS EFP som modsvar
I lidt mere end 2 år har vi i CSIS haft et skarpt øje på denne foruroligende udvikling, og har derfor arbejdet intenst på at udvikle den eneste native/plugin beskyttelse og forebyggelse mod BEC svindel. Løsningen har vi døbt CSIS EFP (Email Fraud Protection). Løsningen er 100% udviklet i Danmark og drives fra vores hovedkontor i København, Danmark.

CSIS EFP kan integreres på flere måder, og er udviklet med inspiration og inputs fra nogle af verdens største finansielle institutioner. Den kan f.eks. anvendes som et decideret plugin til Office365 samt andre e-mail baserede cloud løsninger, og samtidig som en native løsning og add-on til eksisterende økonomi systemer og anti-fraud løsninger.

EFP beskytter Office365, ERP og finansielle systemer mod BEC forsøg
Vi har helt simpelt lavet en løsning, som nemt kan integreres i eksisterende processer der bruges i finansafdelinger, uanset deres størrelse og modenhed, f.eks. kan løsningen integreres med ERP systemer og netbank løsninger.

De fleste virksomheder har allerede etableret én, eller procedurer og kontroller, i forbindelse med finansielle transaktioner, og her gør CSIS EFP arbejdet mere sikkert, effektivt og smidigt samt med et transparent audit trail.

I forbindelse med Office365, så tilbydes CSIS EFP som en applikation til Microsoft Office365, der yder et ekstra sikkerhedslag til dine eksisterende e-mail-sikkerhedssystemer og interne kontrolsystemer. Softwaren installeres direkte på din Microsoft Office 365, hvor den overvåger og analyserer alle indgående-, udgående- og interne e-mails for forskellige indikatorer på BEC- eller CEO svindel.

Kernen i CSIS EFP: FRAUD LOGIQ motor
I modsætning til traditionelle e-mail anti-fraud løsninger overvåger EFP løbende e-mails, og reagerer i realtid på svindelforsøg. EFP gør brug af CSIS' unikke "FRAUD LOGIQ" motor som behandler, evaluerer og bestemmer risikoprofil for individuelle e-mails og fakturaer, og anviser hvordan man bedst bør håndtere en alarm/hændelse. Teknologien er bygget og vedligeholdes af vores anti-fraud specialister i tæt samarbejde med vores kunder, herunder internationale banker og økonomiansvarlige i flere store og mellemstore virksomheder.

Du kan læse mere om CSIS EFP here:
http://csis.com/email-fraud-protection/

Den komplette rapport fra IC3 kan hentes her (PDF dokument)
https://www.ic3.gov/Media/PDF/AnnualReport/2020_IC3Report.pdf

Newsletter

Sign up

Stay informed.
Get our Cyber Bytes!